Tania testar – Werners flingsalt

Naturligt flingsalt från Australien

Text från paketet

”Vårt flingsalt är ett rent och smakrikt salt. Utvunnet ur tusenåriga underjordiska saltvattensbäddar i området kring Pyramid Hill i den soliga delstaten Victoria.
Salthalten i dessa vattenbäddar har med hjälp av tidens och naturens varsamma hand sakta koncentrerats och är fritt från de föroreningar som annars är vanliga i havsvatten.
Utöver sin karaktäristiska smak har tillverkningen av flingsaltet också positiva effekter på miljön. Tidigare konstbevattnades fruktodlingarna kring Pyramid Hill med vatten från Murray River. Följden blev att floden torkade ut, underjordiskt saltvatten steg upp och jordmånen förstördes. Men tack vare att vi idag, med klimatvänliga metoder, pumpar upp det underjordiska saltvattnet sjunker saltvattensnivån och växtligheten har åter börjat breda ut sig i området.” 

Werners flingsalt är helt utan tillsatser och klumpförebyggande medel. Det är ett lätt och luftigt flingsalt som var lätt att arbeta med. Smaken var som den ska, salt 🙂 Jag gillar salt mat så när jag gjorde pommes frites i går saltade jag med Werners flingsalt. Tyvärr blev jag besviken att det liksom trillade av. Stripsen blev inte salta för flingorna låg i botten av formen. Jag ska testa att använda flingsaltet på mer ”blöt” mat som kött tex, för att se om det ter sig bättre då.

 

//Tania

Det här inlägget postades i Mat, Tester. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *