Tania testar – Toppits x2

Den här gången testar jag Toppits Ziplock fryspåsar och Quick tops.

Ziplock fryspåsar är väl en underbar produkt! Så många gånger som jag svurit över vanliga fryspåsar med hårda knutar och slitit upp dem för att komma åt innehållet. Vilket leder till att jag får slänga varenda påse. Inte så miljövänligt kanske.

Ziplock har dubbla kanaler som gör det enkelt att öppna och stänga. Plastfilmen påsarna är tillverkade av är extra tjock och skyddar råvarorna extra mycket. Påsen bevarar arom, vitaminer och näringsämnen säkrare och skyddar mot frysbränna. Ziplock fryspåsar tål till och med att värmas i vattenbad upp till +90°. Det finns även plats för att skriva datum på påsen.

Nästa produkt upp till granskning och hårdtestning är Quick tops.

Som namnet avslöjar är det helt enkelt ett snabbt sätt att täcka till exempel en skål. Jag själv är långt ifrån god vän med den klassiska plastfolien som bara fastnar överallt och aldrig sitter där den ska, så denna produkt är räddningen!

Quick tops kommer i en förpackning med tre hål för tre storlekar, Small 14cm, Medium 20cm och Large 26cm. Plasthättan är elastisk och kan fästas på alla material. Eftersom de sluter tätt behåller maten sin smak och näringsämnen längre.

Som ni ser använder jag en Quick Top storlek Large på en vanlig djup tallrik, vilket är för stort. Men om jag hade läst (hur var det nu med att läsa på förpackningen?!), så hade jag sett att stl L passar på tex serveringsfat och stora skålar. Det står på var och en av storlekslocken i förpackningen, vad respektive storlek passar till.

Två otroligt användbara produkter av topp(its)klass!!

 

//Tania

Det här inlägget postades i Bak, Mat, Tester. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tania testar – Toppits x2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *