Tania testar – Toppits stektub

På hösten tycker jag att det är gott med stek. Min pappa brukar alltid göra det och det blir alltid så bra. Jag själv har väl också lyckats ett par gånger men det har varit krångligt med tiden och när den är klar inuti. Visst kan man använda sig av en stektermometer men trots den har det ibland blivit knas och man har fått slänga in den i ugnen igen.

Jag har nu lagat världens godaste stek!

Det var superenkelt och rent. Inget fastbränt i ugnsformen och köttet blev otroligt saftigt och mört.

MEN, man bör läsa ordentligt innan man slänger in steken i ugnen och går och sätter sig i soffan. Det gjorde inte jag 🙂 PANG! Sa det från köket och jag höll på att kissa i brallan.

Det visade sig att jag missat att man skulle klippa ett litet snitt i påsen för att låta ångan komma ut ur stektuben. Hoppsan!

Det var bara att göra en ny påse och in med paketet i ugnen igen, nu med snitt i toppen. När matklockan ringde och köttet skulle vara klart tog jag ut det ur ugnen och lät det stå i ca 10 minuter. När jag sen skar i köttet tyckte jag att det såg så rött ut och det ska det ju inte göra när det är fläsk. Jag trodde helt klart att det fortfarande var rått i mitten, så jag tog fram termometern.

 

Första gången jag satte in termometern visade den 90° och enligt mätaren ska färskt fläskkött vara klart när det visar 80-85°, så det var klart och alldeles perfekt! Min åsikt om Toppits stektub är WOW! Det var rent, enkelt och resultatet blev ofattbart bra. Ni måste absolut testa den här produkten. Den är helt klart värt det!

Av vätskan som låg kvar i påsen gjorde jag en sås med champinjoner. Ingenting gick till spillo.

Testa Toppits stektub om du vill laga mat utan ansträngning och fastbränd disk.

Instruktioner finns här.

//Tania

Det här inlägget postades i Mat, Tester. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tania testar – Toppits stektub

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *