Tania testar – Garlic Card & Kitchen Craft potatisskalare

Igår lockade jag hem syster Bibi på lunch. Det är så tråkigt att äta ensam.

Jag gjorde en gratäng och passade då på att testa min nya vitlöksmanick – Garlic Card, och även min potatisskalare från Kitchen Craft.

Jag träffade en trevlig karl i kockkläder, Herman Rasmuson, på Formex-mässan som medan han demonstrerade sin uppfinning, berättade hur han kom på idén. Hyleriskt roligt tycker jag 🙂 Han var trött på vitlökspressen som är omöjlig att få ren så han tog sitt kontokort och började riva vitlöksklyftan mot de upphöjda siffrorna, hahaha! Jag tycker att det är helt fantastiskt att tankarna ändå gick åt det hållet….

Klicka här för att se en demonstrationsfilm

Garlic Card är gjord av plast och har en liten upphöjning för ett bekvämt grepp. Den har små G och C:n på plattan och det är just dessa små bokstäver som river vitlöken när man gnuggar klyftan mot Garlic Card.

Den är enkel att göra rent och går att diska i maskinen. Det enda jag kan ha att säga emot denna lilla godbit är att mina fingrar luktar vitlök varje dag 🙂 Fast… det måste man ju se som positivt eftersom jag nu använder mer vitlök i matlagningen, bara för att det är lite roligare med Garlic Card.

Så var det ju det här med färgglada prylar. Jag ÄLSKAR färg och självklart kommer även Garlic Card i ett flertal färger.

Vill du också ha en Garlic Card så finns den att köpa på Kitchen Store och kostar endast 50 kr.

Det är ju en perfekt gå-bort-present till en matlagningsglad värd/värdinna!

 

 

Produkt nummer två som jag fick med när jag lagade min gratäng är en potatisskalare från Kitchen Craft. Den är turkos och fin. Skönt grepp och enkel att skala med. Den här potatisskalaren håller man liksom mellan pekfingret och tummen till skillnad från de vanliga som man greppar med hela handen. En bra kökspryl som underlättar skalandet en hel del. Jag har tidigare avskytt att skala potatis och därför har vi sällan ätit det hemma, men nu är jag omvänd. Kanske därför jag lagat så många gratänger den senaste tiden 🙂

Så då kommer vi då fram till själva matlagningen då. Jag visar med bilder vad som behövs och vad som ska göras. är något oklart så fråga gärna! Lägg märke till min fina orangea slev från Kitchen Craft. Den är skitbra!!

Here goes:

 

Det smakade jättegott!

//Tania

Det här inlägget postades i Mat, Tester. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tania testar – Garlic Card & Kitchen Craft potatisskalare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *