Sommaren är över

Nu var det längesen jag skrev nåt här. Det har varit full rulle hela sommaren med massor av jobb och lite, lite semester. Både jag och min man har fått nya jobb och med det utökade tider för barnen i förskolan. Detta har medfört ännu mer matlagningstress och därför har vi bestämt oss för att prova en sån där ”matkasse”. Linas matkasse har vi valt. Är vi inte nöjda med detta provar vi på nån annan matkasse.

Det ser i alla fall lovande ut. Matkassen anlände idag och det är mycket fina råvaror. Fina grönsaker och mycket ekologiskt. Det är till och med ekologisk köttfärs med, vilket faller mig utmärkt i smaken eftersom att jag helst äter så lite djur som möjligt. När jag väljer kött väljer jag så långt jag kan svenskt och ekologiskt. Om nån möjligtvis såg Landet Brunsås på SVT förra veckan har ni nog extra förståelse för mitt val.

Veckans meny låter jättespännande och jag som inte alls är så förtjust i att laga mat är riktigt sugen på att börja. Parmesangratinerad fisk med tomat och champinjon, citron- och fänkålsbräserad kyckling med ris, fläskkotlett med oliv- och paprikasås och pasta, kokosdoftande morotssoppa med lime och basilika och så svampfylld köttfärslimpa med ris och salladskorgar. Fisk, kyckling, fläsk, nöt och vegetariskt. Jag har full förståelse för upplägget. Det är en varierande meny och Lina fick med både vitt och rött och grönt. Själv hade jag önskat mer vegetariskt och mer fisk. Detta är ju dock endast fem middagar och det finns ju som bekant sju dagar i veckan. Snabbt räknat måste jag ju lägga till fyra extra egenkomponerade maträtter om barnen inte är sjuka och kan gå till förskolan hela veckan. Dessa fyller jag då förmodligen med fisk och vegetariskt om jag inte får korvabstinens och slår på grillen!

Nu ska det bli intressant att se hur mycket mat det blir av varje måltid. Vad jag fattat det som är varje middag räknad på fyra personer, men jag vet de som fått ut mycket mer än så av varje måltid. Förhoppningsvis kommer jag och min man få varsin matlåda också. Vi kanske behöver koka lite mer pasta och ris men det gör ju inte så mycket.

I morrn börjar matlagningsäventyret!

 

Det här inlägget postades i Mat, Tester. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *