Rödspätta från Linas Matkasse

Jag har fått hem min första Linas matkasse och det första jag gjorde var
rödspätta med dill- och philadelfiafyllning och potatismos. I receptet står det att man ska ha tomat på fisken i ugnen men vi valde att ta tomaterna bredvid istället. Det tog ungefär 40 min att laga maten.

Jag tyckte det blev väldigt gott, barnen var lite mer tveksamma.
Att få hem en kasse med mat och recept är en fantastisk ide speciellt om
man inte tycker det är roligt/är duktig på att laga mat.

Här kommer receptet!

Rödspätta med dill- och philadelphiafyllning och potatismos
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och koka 1 kg potatis.
Finhacka 1 kruka dill och blanda med 100 g philadelphiaost och 1 krm
svartpeppar.

Bred ut ca 600g rödspättafilé på en skärbräda. Strö cirka 1 tsk salt över
filéerna. Fördela färskostblandningen över fisken. Rulla ihop till rullader och lägg dem med skarven neråt i en ugnssäker form.
Pressa över saften från ½ citron.
Smula ½ tärning fiskbuljong runt fisken och häll på 1 dl vatten.
Strimla ½ purjolök (gärna av det gröna) och klyfta 2 tomater.

Fördela tomat och purjolök över fisken. Sätt in fisken i ugnen och låt den sjuda i ca 20-25 minuter. Täck formen med en bit smörpapper så bevaras fisken saftig.
Koka 250 g haricots verts enligt anvisning på förpackningen.
Mosa potatisen med potatisstöt eller elvisp. Tillsätt 1 msk smör och mjölk till önskad konsistens.

Smaka av med salt och peppar.

Smaklig måltid!

 

//Sara

Det här inlägget postades i Mat, Recept. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *