Receptet på pizzadegen:
- 1/2 jäst
- 3 dl ljummet vatten
- 1/2 dl olivolja
- 1 msk flingsalt
- 0,5 tsk flytande honung
- 9 dl vetemjöl
Gör så här:
- Lös upp jästen tillsammans med vatten, olja, salt och honung.
- Arbeta in mjölet tills degen är ”torr” när man klappar på den. Är degen för klibbig kan man tillsätta lite mer mjöl.
- Låt degen jäsa i 1 timme.
- Vill man ha en tjock pizza så arbetar man ut hela degen på en plåt smord med olivolja. Föredrar man tunna bottnar så delar man upp degen på två plåtar.
- Fyll pizzabottnarna med valfria ingredienser.
- Grädda i mitten av ugnen 200-250°C i ca 10-15 minuter. Tiden och gradantalet kan variera beroende på ugnen, så håll koll.
Buon Appetito!
//Tania