Pizzadeg

Hjärtepizza

Receptet på pizzadegen:

  • 1/2 jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 0,5 tsk flytande honung
  • 9 dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Lös upp jästen tillsammans med vatten, olja, salt och honung.
  2. Arbeta in mjölet tills degen är ”torr” när man klappar på den. Är degen för klibbig kan man tillsätta lite mer mjöl.
  3. Låt degen jäsa i 1 timme.
  4. Vill man ha en tjock pizza så arbetar man ut hela degen på en plåt smord med olivolja. Föredrar man tunna bottnar så delar man upp degen på två plåtar.
  5. Fyll pizzabottnarna med valfria ingredienser.
  6. Grädda i mitten av ugnen 200-250°C i ca 10-15 minuter. Tiden och gradantalet kan variera beroende på ugnen, så håll koll.

Buon Appetito!

 

//Tania

Det här inlägget postades i Mat, Recept. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *