Penne al Forno

Några av mina favoriträtter är pastagratänger av olika slag. Det allra bästa är penne al forno som jag gör med tomatsås och bechamel. Nästan som lasagne fast ändå inte.

Recept hittar ni här.

Jag fräser bacon och hackad lök, kokar pastan och gör bechamelsås. Sen blandar jag pastan med tomatsås, gröna oliver med pimiento och baconfräset. Jag häller över pastan i en ugnsform, slevar över bechamelsåsen och till sist bryter jag lite mozzarella över gratängen. In i ugnen på 225°C till osten fått fin färg. Servera med färsk basilika!

Min son, Charlie, som är fyra år gillar inte oliver så när han såg dem i tallriken sa han:

”-Mamma, kan du ta bort de gröna blåbären?!” 🙂

Ungar är härliga!

//Tania

 

Det här inlägget postades i Mat. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Penne al Forno

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *