Pastan gick åt skogen!

Idag fick jag för mig att jag skulle göra egen pasta till middag. Jag letade fram ett recept på nätet och satte igång.

Jag har ingen pastamaskin… än… 🙂 Men det gick ju med armstyrka och en kavel förr i tiden så det ska ju självklart gå för mig med.

Pastadegen blev inte alls smidig och elastisk som det stod i receptet, men trots det gav jag mig inte. Jag knådade och knådade. Jag kavlade och kavlade…

Resultatet blev en stum pastadeg som inte alls var så följsam och kavlingsbar som jag är van vid. Visserligen använde vi alltid en pastamaskin när jag var liten, men degen var ju ändå smidig.

Nej, jag blev oxtokig eftersom jag inte gillar att misslyckas i köket. Men som min man sa, jag måste misslyckas jag med någon gång. NEJ JAG VÄGRAR! Jag skulle äta min goda pastafyllning som jag gjord så istället för den misslyckade pastadegen, kokade jag Barillas Fusilli och blandade fyllningen med. Jag ringlade olivolja över och serverade med färsk basilika och riven parmesanost.

Fyllningen gjorde jag på kokt skinka, soltorkade tomater, färsk basilika, mozzarella och olivolja. Det blev jättegott så jag har inte gett upp hoppet om min alldeles egengjorda färska pasta. Någon gång när mitt sårade ego läkt, ska jag göra ravioli så goda att de går till historien i familjen Bolognini.

Jag bjuder ändå på bilderna som jag fotade tills katastrofen var ett faktum.

Håll till godo!

 

//Tania

Det här inlägget postades i Mat. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Pastan gick åt skogen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *