Nacho grande

Fredagskvällarna är lite som hos många andra familjer en kväll med extra mys, trots detta vägrar jag kalla det fredagsmys, hatar det uttrycket!

På våra fredagskvällar består vår mat oftast av tacos, efterrätten av chips mm som man inte orkar äta för att man proppat sig full med tacos. Till maten en film alá Felizia ( alltså en film i Felizias smak som Basse kan sitta och kommentera).

Det jag tänkte dela med mig i matväg i detta inlägg är ”Nacho Grande”.
”Receptet” till denna goda gratäng fick jag av en före detta arbetskamrat till mig, så tackar tackar Jens, den går hem hos många!

Stek köttfärs som vanligt och ha i valfri tacokrydda.
Ta en påse lättsaltade nachochips och krossa dom.
Köp riven ost eller riv själv, allt från gouda till gratängost funkar.
Ta en stor lök och hacka den i lagom små bitar.

Ta nu en lagom stor form beroende på hur många ni är.
Börja med ett tunt lager köttfärs i botten.
Fortsätt med lök som nästa lager och efter det chipsen och till sist osten.
Fortsätt varva tills ingredienserna tar slut.
In i ugnen på 175 Grader tills osten på toppen har smällt och fått en brun krispig yta.

Sen gör man som vanligt när man äter sina tacos, även fast att jag kan rekommendera i tortilla bröd.

Värt att testa!!

Trevlig fredagskväll!!
//Sabina

Det här inlägget postades i Mat, Recept. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *