Minimuffins banan och choklad

Syrran och lillskiten kom över för lite lek och bus, så jag passade på att testa essensen jag fick från Sockerflinga idag. Jag gjorde en halv sockerkakssmet som jag delade på i två skålar. Den ena smeten fick bli choklad och den andra fick sig en dos av banan-arom från Essencefabriken som finns att köpa hos Sockerflinga.

Essens och aromer används som smaksättning av tex kakor och frosting. Jag brukar alltid ha vaniljarom i allt jag bakar och jag har även testat smaken av grönt äpple, men inga fler smaker. Från och med nu ska jag köpa in ett lager med aromer och essenser så jag har på lager när det vankas bakning.

Nu var det alltså choklad- och bananmuffins som skulle testas. Jag gjorde om receptet lite så det blev som jag ville. Eftersom jag höftar lite när jag gör om recepten kommer jag aldrig ihåg mått och sånt 🙂 Det är ju jättetråkigt när något blir riktigt bra och man inte kommer ihåg vad man gjorde för att få det så bra. Men, jag ska försöka börja mäta och skriva upp vad jag har i recepten så jag kan dela med mig av det.

Annars kan man göra det enkelt för sig och följa en sockerkaksrecept som detta:

 • 2 dl socker
 • 2 stora ägg
 • 50 gram smör eller margarin
 • 2 tsk bakpulver
 • 3 dl vetemjöl
 • 1 dl mjölk eller vatten
 • Smaksättning ex vanilj, lime, citron

 Gör så här:

 1. Sätt ugnen på 175 grader.
 2. Vispa ägg och socker 5 minuter med elvisp, matberedare eller för hand.
 3. Smält smör eller margarin tillsätt mjölken.
 4. Häll smör och mjölkblandningen i äggblandningen. Rör om. Tillsätt övriga torra ingredienser och blanda väl till en jämn sockerkakssmet.
 5. Dela smeten på hälften och smaksätt de båda med önskad smak ex kakao, banan.
 6. Häll sockekakssmeten i spritsar och spritsa ut i muffinsformarna.

Betyget blev 4/5. Hade jag haft i lite mer bananessense hade minimuffinsarna fått full poäng.

Det är toppen med essenser och aromer och är ni intresserade av att baka med dessa kan jag rekommendera att kika in här. Formarna är även de från Sockerflinga och finns att köpa här.

 

//Tania

Det här inlägget postades i Bak, Recept, Tester. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *