Mandelkaka med krusbär

Nu var det länge sen jag skrev nåt här. Men så är det. Jag har jobbat hela sommaren och på kvällarna har man försökt hitta på saker med familjen eller bara legat och samlat energi i soffan.

 Jag har gjort en hel del i köket men har inte alls haft ork att skriva om det. Igår gjorde jag focaccia. Jag använde mig av Leilas recept med min egen lilla touch. Eftersom jag gjort en hel del focaccia när jag jobbade på restaurang visste jag på ett ungefär vad som skulle vara i degen men måtten var det lite sämre med.

Det blev en bit över som Melle fick springa över till grannen (syrran) med. Jag skickade även med en salami som de kunde gotta till med till focaccian.

 

 

Idag testade jag att göra en mandelkaka med krusbär som jag fått från min syster. Det är röda krusbär och kakan var faktiskt relativt enkel att göra och ser otroligt smaskig ut. Men tyvärr gillade jag inte smaken av krusbären alls. Det blev surt och smakade nästan som jäst vin luktar. Ingen höjdare med andra ord. Men skalet däremot var riktigt gott med mandelmassa i degen. Och den blev ju trots smaken otroligt läcker att titta på!

//Tania


Det här inlägget postades i Bak. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *