Köttfärs- och potatisgratäng

Ingredienser till ca 4 portioner

  • 1,2 kg fast potatis
  • 500 g blandfärs 70/30
  • 1 gul lök
  • 4 dl grädde
  • salt, grovmalen svartpeppar, vitpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°C
  2. Skala och skiva potatisen i tunna skivor
  3. Skala och hacka löken
  4. Fräs köttfärsen
  5. Smöra en ugnssäker form
  6. Lägg ett lager potatis som grund
  7. Fördela köttfärsen och löken jämnt över potatisen
  8. Krydda
  9. Fyll på med resten av potatisskivorna
  10. Häll över grädden
  11. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter (mer eller mindre beroende på hur tjocka skivorna är)

Servera med smörgåsgurka.

Enkelt men otroligt gott!

//Tania

Det här inlägget postades i Mat, Recept. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Köttfärs- och potatisgratäng

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *