Julmuffins

I morgon får jag besök av tidningen och ska bjuda på julmuffins.

Jag bakade kardemummamuffins med fyllning idag, så ska jag dekorera dem i kväll. En del fick en bit kinderchoklad som fyllning och en del fick färskostfyllning.

Den fina formen heter Mary och kommer ifrån By Vestli House.

Ingredienser:

  • 50gr smör
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl grädde
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 tsk kardemumma

Till fyllningen:

▪   200 gr Philadelphiaost
▪   1 tsk kardemumma
▪   1/2 tsk äkta vaniljpulver
▪   ca 0,5 dl florsocker (reglera efter önskad tjocklek)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225° och förbered muffinsformarna
  2. Smält smöret
  3. Vispa ägg och socker pösigt
  4. Tillsätt grädde och smör
  5. Blanda mjöl, bakpulver, vanilj och kardemumma i en skål
  6. Rör ner mjölblandningen i smeten. Vispa inte!
  7. Fyll muffinsformarna 2/3
  8. Rör ihop philadelphiaost, florsocker, kardemumma och vanilj
  9. Klicka i ostsmeten eller spritsa i en klick mitt i muffinssmeten
  10. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter beroende på storlek på formarna.

Julmuffinsen kan med fördel toppas med en krämig marshmallowfluff.

Recept på fluff:

  • 3 dl vispgrädde
  • ca 120 gr marshmallows (det gör inget om det blir mer)
  • 1/2 tsk äkta vaniljpulver
  • eventuellt färg

Gör så här:

  1. Värm grädden och smält marshmallows tills klumparna är borta. OBS! Koka inte grädden, då är risken stor att det skär sig när man vispar.
  2. Låt stå i kylen tills det är helt kallt. Jag låter det alltid stå över natten. Om det inte är helt kallt kan det skära sig.
  3. Vispa!

Hoppas det smakar!

//Tania


Det här inlägget postades i Bak, Recept. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Julmuffins

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *