Glassprovning SIA Berte glass

På midsommarafton bjöd vi hem lite folk på grillning och glassprovning som efterrätt. Vi testade SIAs glass-sortiment som heter Berte Glass.

Så här beskriver SIA sin Berte glass:

”Glassmästare Per Stenström har länge drömt om att tillverka glass med mjölk från vår egen Berte Gård i Slöinge. Nu har det blivit verklighet. När vi nu lanserar vår första gräddglass i superpremiumsegmentet har vi gjort den så okonstlad som möjligt utifrån fyra ingredienser. Mjölk från Berte Gård, äggula från granngården Lilla Stensjö, halländsk grädde och svenskt socker.”

Jag älskade förpackningarna första gången jag såg dem. Det är ett flertal bilder från både förr och nu. Det står små texter lite varstans som man bara måste läsa, vilket inte gör så mycket för glassen är verkligen hård när den kommer ut från frysen.

Glassprovningen gick ut på att vi satt alla sex vuxna runt bordet och tog en smak i taget. Vi testade och pratade om vad vi tyckte. Till min stora besvikelse var det endast en smak som alla skulle kunna tänka sig att köpa igen. En annan smak var ok, men resterande tre skulle ingen vilja äta igen. De flesta var överens om smakerna.

Vi testade alltså:

  • kladdkaka
  • äppelpaj
  • skidtur
  • knäckbräck
  • blåbärscheesecake

KnäckBräck var en klar vinnare som alla skulle kunna köpa och äta igen.

Tvåa kom kladdkaka enligt alla utom mig eftersom jag tyckte att den var alldeles för söt för att vara en glass. Jag hade skidtur som nr två, men de andra jämförde den smaken med fruktsoppa som de inte hade haft någon bra erfarenhet av.

Äppelpaj smakade inte som glass utan som äppelpaj och det kändes inte som att man åt glass. Smaken har de ju lyckats med men det kändes bara fel, tyvärr.

Jag kan rekommendera knäckbräck för den var otroligt god. Mycket passande att äta direkt ur burken om man vill ha glassen alldeles för sig själv 🙂

//Tania

Det här inlägget postades i Tester. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *