Fluff?!

Vad är fluff?

Den stora frågan under dagens lektion i skatt och deklaration 🙂

Under 1,5 år har jag trakasserat mina kära klasskamrater med bullar, kakor och tårtprat. Jag fick frågan idag vad fluff var och då tänkte jag förklara lite enkelt vad det är, vad man kan ha det till och hur man gör det.

Plättlätt är det!

Vad är fluff?
Jo, det är en ”kräm/smet” som man kan ha som fyllning i tårtor och andra bakverk. Man kan spritsa fluffen på cupcakes och det finns till och med några som äter fluff som mousse tillsammans med lite frukt och en klick grädde eller glass.

Hur gör man fluff?
Smält choklad/godis i varm grädde, OBS DET FÅR INTE KOKA! Låt stå över natten och vispa upp det till den konsistens du önskar. Klart!

Så enkelt är det men ack så gott!

Vad kan man göra fluff på?
All godis som går att smälta går att göra fluff på. Dessvärre går det inte att göra fluff på tex kexchoklad pga kexet. Det blir inte bra. Hårda godisar går att smälta men det tar tid.

Recept

Fluff på chokladgodis:
3 dl grädde
180 gr choklad

Fluff på gelegodis:
3 dl grädde
80-100 gr gelegodis

Tips på smaker:

  • Polly
  • Dumle
  • Riesen
  • Geisha
  • Nougat
  • Marianne
  • Toblerone
  • After Eight
  • Vit choklad
  • Ahlgrens bilar
  • Skumtomte
  • Skumbanan
  • Polkagris
  • Geléhallon
  • Marshmallows

Nästkommande tårta jag ska göra kommer jag att fylla med fluff. Det passar utmärkt till personer som inte gillar ”vanliga” tårtor som oftast är fyllda med grädde.

Jag hoppas att jag avslöjat mysteriet med fluffen 🙂 och inspirerat fler att våga prova nya saker.

 

//Tania

 

 

Det här inlägget postades i Bak, Recept. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Fluff?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *