Det vackra förhöjer smaken!

Underbar handgjord keramik från Portugal har just installerat sig i mitt varma kök. Jag fick mitt efterlängtade och otroligt uppskattade paket från Gerbera idag. Från och med nu ska mina maträtter och bakverk förhöjas av det vackra!

Gerbera keramik kommer som sagt från Portugal och tack vare att de är handgjorda, blir ingen produkt lik den andre. Även glaseringen är gjord för hand i anrika lokaler där fabriken funnits i generationer och gått i arv från far till son. Keramiken för mig känns familjär och äkta, på ett sätt som jag aldrig känt förut. Jag menar… det är ju tallrikar, formar och skålar… kan de verkligen väcka känslor!?

Ja, tydligen kan de det.

De vackra gratängformarna med den vågiga kanten skickar mig tillbaka till bergen i Italien där en del av pappas släkt bor. Gamla hus, trånga gränder där man fick passa upp för rätt som det var kom herden med sina getter. Hade man riktigt otur var det ett gäng kossor man fick akta sig för. Det färska bergsvattnet som vi drack från när vi kommit tillbaka efter en promenad till nån gammal tant.

Mmmm, ibland önskar man att man kunde åka tillbaka i tiden för en liten stund. Att få vara liten igen.

Men om man inte kan åka till Italien stup i kvarten kan man väl boa in sig i köket med alla vackra saker som Gerbera importerar och levererar till butiker och företag i hela Norden och runt om i hela världen.

Gerbera keramik tål ugn, micro, gas, grill, fungerar på elvärmeplatta och de kan till och med frysas.

Jag kunde inte hålla mig så när jag kom hem idag efter skolan öppnade jag mitt paket varsamt och plockade ut en limegrön gratängform, en turkos liten pajform och en lila stor pajform.

Pajformen fick agera uppläggningsfat till kvällens middag och tänk, det funkade lika bra som det.

 

Tack Gerbera Design!

//Tania

Det här inlägget postades i Mat. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Det vackra förhöjer smaken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *