Choklad och bananmuffins

Tråkiga tråkiga söndag!

Jag bestämde mig för att baka och tog hjälp av Melvin. Eftersom jag hade creme fraiche hemma ville jag testa nåt recept på muffins med just creme fraiche. Google:ade fram ett recept på choklad och bananmuffins, som jag gjorde om lite.

Muffinsarna blev otroligt saftiga och goda. Inte sötsliskiga eller mastiga som en del chokladmuffins kan bli. Konsistensen blev luftig men ändå krämig, totala motsatser i samma muffin. Utseendet är väl som vilken muffins som helst och ser nästan lite torr ut pga chokladkrosset på toppen. Men ögat bedras. Dessa godbitar är beroendeframkallande och helt perfekta.

Nu hade jag inte nåt hemma för att göra frosting på men jag kan tänka mig att en mild vaniljfrosting skulle skjuta choklad och bananmuffinsen mot oändligheten och vidare 🙂

 

 

 

 

 

Recept:

150 g smör
2 ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 dl lätt crème fraiche
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 stor banan
200 g ljus choklad

Så här gör du:

Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret och låt det svalna. Rör ner creme fraiche och smör i äggsmeten. Blanda torrvarorna i en separat bunke och rör försiktigt ner det i smeten. Det är viktigt att man rör och inte vispar för att behålla fluffigheten. Hacka chokladen och skär bananen i små bitar. Rör ner det i smeten men spara lite av chokladhacket. Fyll 2/3 av formarna och strö över resten av chokladhacket. In i mitten av ugnen på 175°.

Beroende på hur stora formarna är skiljer sig tiden åt. Mina formar var mindre än ”normala” muffinsformar. Jag använder mig av Kalasforms muffinsform som kallas Lagom, som ni hittar här. I orginalreceptet stod det 20-25 minuter men mina var bara inne i ca 10 min. Jag kontrollerade med stickan och när de nästan var helt torra tog jag ut dem och lät dem eftergräddas klara. Det gjorde dem saftiga och otroligt yummi!

Detta recept går direkt till historien!

 

//Tania

Det här inlägget postades i Bak. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *