Bröllopstårta del 2

Idag var det dags att bygga ihop tårtorna. Igår förberedde jag min marshmallowfluff och tinade hallon, så idag var det bara att sätta ihop allt.

Innan jag börjar fylla tårtan skedar jag ut hallonsaft från den tinade påsen, över tårtbottnarna. Sen fortsätter jag med den mest stabila av fyllningarna. Jag brukar spritsa ut fyllningen i mina tårtor för att få en mer jämn yta.

När hela första våningen är fylld lägger jag på våning två och gör samma procedur här med hallonsaften. För att hallonen inte ska tränga ut och ”blöda” igenom sugarpasten som täcker hela tårtan, lägger jag en ring med fluff som en barriär. På med hallonen och på med sista våningen som är ”toppen”.

Nu är hela botten-tårtan klar och ska bara plastas. Det gör jag för att den ska bli lite mer stabil och för att skydda den från att torka i kylen. Eftersom den här bröllopstårtan ska vara två våningar har jag en liten tårta som våning två, och den gör jag på samma sätt som den stora tårtan.

Här ser ni plastningen och lilla hjärtat!

Nu får de stå och gotta till sig i kylen över natten. I morgon ska de göras vackra.

Här kommer mitt recept på marshmallowfluff

  • 200gr marshmallows
  • 3 dl grädde
  • 1/2 tesked vaniljpulver alternativt en skvätt essens

Gör så här

  1. Värm grädde i en kastrull. OBS, den får inte koka!
  2. Micra marshmallows i några sekunder för att mjuka upp dem.
  3. Lägg i marshmallows i grädden och rör tills allt har smält och det är en jämn smet. Häll i vaniljpulvret och rör om.
  4. Låt stå i kylen över natten.
  5. Vispa med elvisp tills du får den konsistensen du vill ha.
  6. Klart!

Självklart går det att färga fluffen om man vill!

I morgon påbörjar jag del 3 i ”the making of bröllopstårtan” 🙂

//Tania 

Det här inlägget postades i Bak. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Bröllopstårta del 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *