Adventsmuffins goes wild

Ja, jisses vilka färger det blev på frostingen 🙂

I går, första advent, var vi hemma hos min syster och bakade. Barnen ”bakade” pepparkakor och jag dekorerade muffins. Jag hade förberett muffins och smet hemma så det var bara att plocka med.

Det blev pepparkaksmuffins med polkafluff, pepparkaksdumlefluff och vaniljfluff. De små muffinsarna är glöggpepparkaka med vaniljfluff.

Det är lite konstigt det där med färg och smak för när jag smakade den svarta fluffen tyckte jag att det smakade lakrits, men när jag blundade och smakade igen var det ju vanilj, så klart. Jag ville lura hjärnan lite därför valde jag att färga vaniljen svart 🙂

Jag rekommenderar starkt Wiltons gelefärger (pastafärg) som finns att köpa på bland annat Kakburken.se. Det krävs en så liten mängd gele för att få rätt färg. De passar ypperligt att färga till exempel marsipan och sugarpaste utan att det kladdar som flytande hushållsfärg. När man färgar sån massa rekommenderar jag att inte använda blöt, flytande färg eftersom det blöter upp och smälter sockret i massan. Vilket resulterar i en kladdig sörja. Det finns färdiga förpackningar med 8 alternativt 12 färger.

Mina dekorationer har jag gjort med hjälp av utstickare som finns att köpa hos Sockerflinga. Jag lyfter upp utstickarna till skyarna för det är verkligen ett bra verktyg!

De fina muffinsformarna kommer ifrån By Vestli House och heter Mary.


 

//Tania

 

Det här inlägget postades i Bak. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Adventsmuffins goes wild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *