Lyxig budgetmat!

Idag serverades det pannbiff med potatis och löksås. Basse var upptagen med annat, så idag blev det till att laga maten själv.

Jag började med att hacka lök som ska blandas med köttfärsen. Eftersom jag aldrig använder mig av nå mått så kör jag lite på känsla.

Det blev 1/2 lök i ca 600-800g köttfärs.

2 ägg och lite ströbröd så att smeten håller ihop.

Färdig kryddblandning alá Mafioso som innehåller salt,paprika,lök,vitlök,basilika,svartpeppar och oregano.

För att få biffarna lite ”fluffiga” (inte torra) hade jag i lite matlagningsgrädde.

Jag gjorde små plättar och lät dom steka i pannan tills dom nästan var färdiga sen åkte dom in i ugnen på ca 175g där dom blir genomstekta.

När biffarna är i ugnen slänger jag ner strimlad lök i stekpannan med en halv buljongtärning, ca 3dl matlagningsgrädde och en gnutta soya för färgens skull.

Ojoj… Glöm inte att sätta på potatisen.. Det gjorde inte jag. 🙂

Den här gången fick jag ingen hjälp men uppskattningen gjorde det värt det.

Laga mat med känsla så blir det bra,

Smaklig måltid!!

 

//Sabina

Det här inlägget postades i Mat, Recept. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *