Baka muffins!

Jag ville baka för att jag tänkte att det kunde vara kul att kunna göra egen efterrätt själv… istället för att kolla på tv. Jag ville verkligen prova att baka cupcakes för att jag inte har gjort det förut. Jag ville inte baka vanliga kakor för det är lite för enkelt.

När jag bakar så kollar jag ofta på receptet så att jag inte gör fel. Jag har mammas gamla bakbok som heter ”Vi bakar”. Den hade mamma när hon var liten så den är gammal och lite trasig. Men det är bra bilder i boken så barn vet hur man ska göra.

Mamma hjälper mig att ta fram ingredienserna men jag kollar alltid så att hon har tagit fram rätt saker. Om hon glömmer något tar jag fram det själv.

Recept är bra för då vet man hur mycket man ska ha i. När jag knäcker ägg ser jag till att det inte kommer i skal. Då tar jag bort det.

Det var jättesvårt att få ner smeten i formarna så mamma hjälpte mig med det. Hon la in plåten i ugnen också så jag inte bränner mig.

Vi väntade ett tag sen la vi i en chokladgodis i varje muffins.

I receptet står det 12 minuter så mamma tog tid med sin iphone.

Nu har jag redan hunnit smaka en och den var jättegod.

//Melvin

Om Tania

Jag är en gift, 2-barnsmamma som älskar mat och bakverk. När jag inte jobbar som redovisningsassistent, lagar jag mat och bakar när lusten faller på. Jag älskar att bjuda hem folk på mat. För visst är det så att det är alltid roligare att äta när man är många. Tyvärr ligger det lite i min natur att slappa och slöa, men när jag väl sätter mig in i något så är det det enda som gäller. På gott och ont. Här samlar jag på mina favoriter i receptväg.
Det här inlägget postades i Bak. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *